Experiència Marroc / TourMarruecos.com

Fa mesos pensava on anar aquest febrer/març. M’agrada marxar de Londres alguna setmana durant el febrer perquè es fa fosc d’hora, el temps no acompanya massa, etc. (el desembre, en canvi, com que un espera les vacances de Nadal, passa ràpid 🙂 ).

Vaig demanar consell a uns amics d’una llista de correu catalana… i un dels membres (Jordi Manchon, gràcies un altre cop!) em va recomanar TourMarruecos.com ja que ell és amic d’en Mustafà, del «jefe». Són tots marroquís, en Mustafà (que parla català MOLT bé!), els seus dos germans i el tiet.

Una experiència FANTÀSTICA! En serio: Marroc és un país molt diferent de tots els Europeus… tot i ser força aprop de Catalunya. I amb el Mustafà / TourMarruecos no cal preocupar-se de gairebé res: només demanar què es vol i en Mustafà organitzar els hotels, us vindria a buscar a l’aeroport i deixar a l’aeroport, etc.

No vaig mirar massa els hotels/albergs/etc. on el Mustafà va reservar. Jo portava tots els dies paper de vàter a la bossa pensant que algun lloc no n’hi hauria. I com és la vida… en aquest viatge és on he estat alguns dels millors hotels de la meva vida! (no hi aneu pel luxe, però caram, alguns estaven molt bé). Tots els llocs amb habitació de bany privada, amb Wifi (a l’habitació o a recepció).

Qualsevol por que tingueu sobre el Marroc: no és el cas, aneu i mireu.

Amb el Mustafà vàrem veure coses que no haguéssim vist sols i aprés moltes coses de la cultura que hagués costat sense ell com a guia. Des de molts detalls al mercat de Rissani (com veure com el barber fa un tractament per treure sang del cap, semblant a sangoneres a altres llocs) fins a visitar a pobles petites i veure com viu la gent…

Ah! A uns dels llocs (Ali el Cojo perquè el propietari es diu Ali i és coix -li falta una cama): molts dels treballadors també parlaven català. Fins i tot tenien pernil (una pota de pernil!) pels catalans/espanyols. I quan se’ls hi va acabar… van treure pernil envasat. Com a casa!

Aprop d’aquest alberg vàrem passar una nit a un campament: una hora de dromedari i dormir a unes tendes de campanya, amb un bon sopar, veure les estrelles i la Lluna. Genial!

Així que si teniu una setmaneta i ganes de viatjar a un lloc diferent: mireu TourMarruecos, parleu amb en Mustafà i deixeu-vos guiar.

4 comments to Experiència Marroc / TourMarruecos.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>